tirsdag 14. september 2021

700 Assemblin-ansatte med miljø- og sikkerhetsuke

Assemblin med fokus på HMS.
Assemblin arrangerer denne uka sin årlige sikkerhetsuke med aktiviteter og tiltak for nesten 700 medarbeidere. I år benytter bedriften også muligheten til å sette litt ekstra søkelys på miljøarbeidet.

- Assemblin skal være en av bransjens beste når det gjelder å ha en trygg og god arbeidsplass. Vi har allerede gode rutiner og jobber målrettet med sikkerhet. Men når det kommer til liv og helse, vil det alltid være rom for å bli enda flinkere og mer kunnskapsrike. De årlige sikkerhetsukene er en fin anledning til å få disse temaene fram i bevisstheten hos medarbeiderne, lære mer i alle ledd av organisasjonen og holde oss litt på tå hev, sier administrerende direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin AS.

Bedriften har gjort det til en tradisjon å kombinere sikkerhetsfokuset med et annet aktuelt og viktig tema.

- I år er det miljø som supplerer programmet, så årets aktivitet har fått navnet miljø- og sikkerhetsuke, sier HMS-sjef Bengt Johnsen.

Mens miljøfokuset går som en felles, rød tråd gjennom denne uka, er sikkerhetstemaene tilrettelagt de ulike avdelingene.

- Hovedtemaet for prosjektavdelingene våre denne uka er sikkerhet ved mottak av materiell på byggeplassene. Dette er situasjoner som involverer store biler, tung last og ofte trange fysiske rammer. Dette kan lett gi farlige sitasjoner hvis en ikke er påpasselig og følger de retningslinjene vi har for både sjåfører og våre egne folk som tar imot materiellet, sier Johnsen.

- For servicerørleggerne har vi valgt sikkerhet i bil som hovedtema. Dette er kanskje ikke det mest åpenbare sikkerhetstemaet i byggebransjen, men bilkjøring er faktisk noe av det farligste vi utsetter oss for i løpet av en arbeidsdag. Elektrikerne vil blant annet bruke uka til å sette ekstra søkelys på risikoen for strømgjennomgang sier Bengt Johnsen.