torsdag 27. mai 2021

Norilsk Nickel leverer til grønne elbiler

Miljøvennlige elbiler trenger metaller.

Den russiske metallprodusenten, Norilsk Nickel, har det siste året økt leveransene av metaller til batterianlegg over hele Europa, og er nå en uerstattelig eneleverandør til produksjonen av nye elbiler.

– Nornickel produserer metaller som er essensielle for den grønne revolusjonen, for utvikling av grønne teknologier. Hver dag vil vi oppleve behovet for at disse metallene bygger infrastruktur, produserer elektriske kjøretøyer. Vi snakker nå mye om hydrogenkraft, som også vil kreve Nornickels produkter, sier Stanislas Henrion, en av grunnleggerne av Cleantech Club.

– Vi beveger oss stadig mer fra hydrokarboner i Europa, vi skifter til fornybare energikilder – sol, vind. Men disse teknologiene krever materialer. Nornickel spiller en kritisk rolle i denne revolusjonen. Denne revolusjonen er mulig takket være grønne metaller. Nornickel er på toppen av hele forsyningskjeden fra utvinning til distribusjon. Takket være Nornickels deltakelse i Responsible Sourcing Blockchain Network er det mulig å overvåke og kontrollere hvordan materialer produseres og brukes, og gjennom denne kontrollen redusere miljøpåvirkningen, redusere klimagassutslippene, sier Stanislas Henrion, under arrangementet, hvor Norilsk Nickel presenterte sin rapport om bærekraftig utvikling for 2020, som ble sendt på Internett av den russiske TV-kanalen RBC.

Den russiske regjeringen bemerket også at den støtter Norilsk Nickels innsats for å beskytte og gjenopprette miljøet, inkludert i Arktis.

– I dag har selskapet presentert resultatene av sitt bærekraftige utviklingsprogram. Programmet innebærer betydelige investeringer og betydelig innsats for å modernisere selskapets industrielle infrastruktur, forbedre industriell sikkerhet og gjenopprette miljøet. Dette er veldig viktig, og vi støtter absolutt arbeidet som Nornickel utfører, sa viseminister for industri og handel Alexei Besprozvannyk.

Tidligere i april kunngjorde Nornickel planer om å øke bærekraftig nikkel- og koboltproduksjon ved raffineriet i Finland – NN Harjavalta – som svar på den økende europeiske etterspørselen etter høykvalitets og ansvarlig fremstilte metaller for elbil-industrien. NN Harjavaltas produktsortiment vil spille en viktig rolle for å tilfredsstille Johnson Mattheys krav til produksjonen av forløper og katodeaktivt materiale i Finland, så vel som for den eksisterende fabrikken i Polen.

Norilsk Nickel signerte også en intensjonsavtale om å etablere en gjenvinningsklynge i Harjavalta, Finland, for å betjene markedet for elektriske kjøretøyer i samarbeid med det finske energiselskapet Fortum og den tyske verdens ledende kjemiske bedriften BASF. Dette vil fullføre resirkuleringssyklusen for «lukket sløyfe» for kritiske metaller som er tilstede i brukte batterier.