fredag 14. juni 2024

Bedriftskunder er klar for brukte bildeler

Spar penger med brukte bildeler.
Tryg Forsikring inngikk for kort tid siden en avtale med Harald A. Møller AS om økt bruk av brukte bildeler. – Samtlige bedriftskunder takket ja til å bruke brukte bildeler fremfor en ny i testpiloten, sier direktør Michael Rødbroe Kolbæk i Tryg Forsikring.

Kolbæk sier de har store forventninger til at flere av Trygs bedriftskunder vil være med på å kutte utslipp. 

– Tryg har mange bedriftskunder, og vel en fjerdedel av bilskadene våre innen bedrift er bilmerker som faller inn under denne avtalen. Når vi da snakker om flere tusen bilskader er det klart at dersom alle sier ja til å bruke brukte bildeler vil miljøgevinsten bli stor, sier han. 

Avtalen ble inngått i april etter en testperiode siden i fjor høst hos utvalgte Møller Bil-verksteder.

Fremtidsrettet avtale

Mulighetene som følger av avtalen gjelder for bedriftskunder hos Tryg som har en Volkswagen, Audi, Skoda, Seat eller Cupra. Ved en bilskade kan disse etter gitte kriterier velge å bruke en brukt bildel fremfor en ny, noe som kan gi 75 prosent lavere Co2-utslipp sammenlignet med å bruke en nyprodusert del.

– Det er en fremtidsrettet avtale som vil øke bruken av brukte bildeler, også for biler innenfor nybilgarantien. Dette legger til rette for langt mer bærekraftige løsninger for bedriftskundene våre. Markedet er i endring, men det er viktig for oss at våre kunder ikke kommer dårligere ut ved å benytte brukte deler fremfor nye, avslutter Kolbæk.

Stiller garanti på brukte bildeler

Tryg har en målsetting om å spare samfunnet for 20. - 25.000 tonn CO2 i år, blant annet ved å reparere og gjenbruke brukte bildeler der det er mulig.

Tryg stiller garanti på de brukte delene på lik linje med fabrikkgarantien. Ved en bilskade blir man tilbudt en likeverdig brukt del som ikke er eldre enn bilen selv, og som er kvalitetssikret av bildemontører.

Tilbudet gjelder skader ved bilens ytre karosseri, og ingen mekaniske deler eller deler der det går strøm eller væske igjennom.