mandag 6. februar 2017

Slik flytter du et piano

Flytting av piano er en utfordring, da disse ofte er svært tune. Spesielt er utfordringen stor ved flytting av flygel. Når du står foran oppgaven å skal flytte et piano, kan du stå foran en utfordring om du ikke har erfaring med en slik jobb.

Vanskelig å flytte piano
Selv flyttebyråer har utfordringer med jobber som involverer å flytte et piano, men de som har gjort det noen ganger tidligere, vet hva som er utfordringen med flyttingen.

For det første kan plasseringen gjøre at det er vanskelig å få pianoet, eller spesielt flygelet, ut av døren. Det er også et ønske om at pianoet er helt når det kommer ut, og derfor må man også tenke på sikring av pianoet.

Ellers er det tyngden som kan være en stor utfordring, i tillegg til at flytting av flygel også kan være en fysisk utfordring på grunn av at dører ikke er store nok.

Et flyttebyrå som er eksperter og erfarne på pianoflytting i Oslo:
Majoren Flyttebyrå Oslo AS
Ole Brummsvei 8
0979 Oslo
Vakttelefon: 934 64 211
www.majorenflytt.no

Hvordan håndtere tyngden?
Tyngden på et piano eller et flygel kan gjøre at det er ekstremt vanskelig å håndtere. Det er ikke alltid man har heis i en bygning, og tyngden kan gjøre at man ikke på noen enkel måte kan bære det ned en trapp.

Flyttebyråer kan for eksempel velge å benytte en lift for å få pianoet eller flygelet fraktet ut til flyttebilen. Dette krever at pianoet eller flygelet er godt sikret slik man ikke risikerer at det ødelegges.

Flytting av flygel
En ting er å forsøke å flytte et piano, men en annen ting som gir utfordringer, kan være å flytte et flygel. Ikke bare veier et flygel mye, men det er også stort og uhåndterlig. Det betyr at det ikke er lett å få ut av døren.

Men i de fleste tilfeller har flygelet kommet inn, på et eller annet vis, så da bør det også være mulig å få det ut igjen på samme måte. Gode flygler er også ofte dyre, så da er det ekstremt viktig at de kommer trygt fra et sted til et annet.